مقاله نقش باورهاي ديني در پيشگيري از اعتياد با word

ساخت وبلاگ

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نقش باورهاي ديني در پيشگيري از اعتياد با word دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش باورهاي ديني در پيشگيري از اعتياد با word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي مقاله نقش باورهاي ديني در پيشگيري از اعتياد با word،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش باورهاي ديني در پيشگيري از اعتياد با word :

فهرست:
چه عواملی بنیان خانواده را تهدید می كند؟
تكرار هزار باره این واژه شوم، اعتیاد
فرهنگ سازی
خودباختگی
جنگ نرم افزاری
اشاعه فرهنگ پیشگیری از اعتیاد نیازمند برنامه‌ریزی است
جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اصفهان تشكیل شد
آمپول‌های مخدر، تزریق مرگ در شریان خانواده‌ها

چه عواملی بنیان خانواده را تهدید می كند؟
براساس آموزه های قرآنی آرامش روحی و روانی ایجاد دوستی، رحمت و محبت از جمله ره آوردهای تشكیل كانون خانواده است كه مورد تأكید زیاد اسلام واقع شده است.
آن چه در دنیای مدرن و صنعتی شده امروز فلسفه وجودی خانواده را تهدید می كند، ناتوانی اعضای خانواده در مهندسی خاص تنظیم روابط خانوادگی است.

اگرچه اعتیاد، مشكلات اقتصادی، بیكاری، ناهمگون بودن فرهنگی زوج ها مجموعه ای از دلایل قدیمی تر و شناخته تر شده جدایی در خانواده ها است اما دلایل نوین كه از بطن جامعه مدرن امروزی بیرون آمده نیز جای بررسی و تامل بسیار دارد. خود باختگی فرهنگی در برابر مظاهر زندگی دنیای صنعتی شده و پوشالی از نظر اعتقادی، آفت خزنده ای است كه این روزها نقل محافل است.

تامل در احوال آنها كه هر روز به دادگاه های خانواده مراجعه می كنند و باعث افزایش روز به روز پرونده هایی با موضوع دادخواست جدایی می شوند، حكایت از آن دارد كه هنوز هم اعتیاد و بیكاری عوامل اصلی جدایی ها هستند.

تكرار هزار باره این واژه شوم، اعتیاد
اعتیاد و تخصیص آمار 60 درصدی طلاق به دلیل این پدیده شوم در خانواده ها، بحثی تكراری اما مهم است. پررنگ شدن نقش این عامل در جدایی های نوین قابل تامل است. بنابراین از حجت الاسلام «قدرتی»، مركز تحقیقات فقهی قوه قضاییه در این باره می پرسیم.

پاسخ او چنین است: «اگرچه نمی توانیم یك نسخه كلی برای سراسر كشور در این باره بپیچیم و مدعی شویم كه عوامل جدایی در همه شهرها یكسان عمل می كند، چنان چه در استان قم اعتیاد حرف اول را در جدایی ها می زند ولی ممكن است در یزد چنین نباشد. با این حال باید بپذیریم كه متأسفانه اعتیاد در چند سال اخیر رتبه اول را در افزایش طلاق و ایجاد سایر آسیب های اجتماعی داشته است و ثانیه به ثانیه چون سیلی بنیان كن به پیش می رود و قربانیان خود را می گیرد.»

فرهنگ سازی
وی می افزاید: «مبارزات گسترده با قاچاقچیان مواد مخدر، تقدیم كردن شهدای بسیار، اقدامات متعدد نیروهای انتظامی، پر شدن زندان ها از معتادان، به وجود آمدن انجمن های معتادان خود معرف، تلاش های سازمان بهزیستی در پیشگیری و درمان حكایت از آن دارد كه متأسفانه سعی و جهاد ما برای ریشه كردن اعتیاد در كشور روند مطلوبی نداشته است.

چرا كه این اقدامات در برابر دشمن عظیمی چون باندهای بین المللی و عوامل كلان توزیع جهانی انجام می شود كه طی برنامه های بلندمدت قصد تخریب نیروی انسانی و جوان در كشورهای اسلامی را دارند.»به نظر حجت الاسلام «قدرتی»، استفاده از این حربه به ویژه پس از انقلاب و دوران جنگ با قدرت بیشتری انجام شده است و به عنوان راهكار حل موضوع، فرهنگ سازی را به این شرح توصیه می كند: «مهم تر از مبارزات فیزیكی و برنامه ها و اقدامات، مبارزه فرهنگی و نرم افزاری است كه جنبه پیشگیری داشته باشد.
برای حفظ خانواده باید ازسنین پایین به یكایك افراد جامعه آموزش بدهیم تا امروز به عنوان فرزند و فردا به عنوان همسر و پایه گذار یك زندگی، با اعتیاد خود زمینه آشوب و اغتشاش درمحیط خانواده و در نتیجه فروپاشی بنیان آن را فراهم نكند.»

وی می گوید:«باید از سنین نوجوانی و جوانی، اعضای خانواده ها را با این پدیده آشنا كنیم و با آموزش غیرمستقیم، آنها را در برابر اعتیاد واكسینه كنیم وگرنه دیگران به آنها اطلاعات غلط می دهند و زمینه انحراف شان را فراهم می كنند.»
تنبلی عامل اصلی است نه بیكاری
به نظربسیاری از كارشناسان نظیر «الله مراد پیله ور»، پژوهشگر حوزه علمیه اصلی ترین عامل جدایی ها در مجموعه عوامل جدایی همسران از یكدیگر، كاهش پای بندی به ارزش ها و مسائل دینی است. وی كه 86 درصد از طلاق ها را به این دلایل می داند، می گوید: دربررسی مباحثی نظیر اعتیاد و بیكاری نیز به این نتیجه می رسیم كه اگر فرد مؤمن واقعی باشد تن به فساد خود درراه اعتیاد نمی دهد.
انسان مومن و مسلمان واقعی با اعتقاد به ائمه اطهار(ع) ; به آنها عشق می ورزد و این كلام حضرت امیر را آویزه گوش خود می كند كه كار، جوهره مرد است. پس به فكر تامین شغلی حتی با درآمد كم می افتد. «لذا عامل بیكاری از بین می رود.»

وی با پذیرش وجود بحران بیكاری درجامعه، با یقین قلبی اعلام می كند:«خانواده هایی كه به دلیل بیكاری و برای جدایی به دادگاه خانواده مراجعه می كنند، گرفتار بیكاری ناشی از تنبلی هستند وگرنه زنان فداكار ایرانی در برابر بیكاری همسری كه به دلایل غیرفردی شغل ندارد یا شغل خود را از دست داده، با سرعت تصمیم نمی گیرند و تن به جدایی نمی دهند.»

به نظر وی كه وكیل دادگستری و مشاور قضایی نیز هست، بهتر است به جای عنوان كردن بیكاری از واژه «تن بارگی» همسر و نقش این تنبلی و روحیه زشت درطلاق ها حرف می زدیم.
برای اثبات ادعای این پژوهشگر از او مصداق می خواهم ارجاع به پرونده موكلانش حقیقت را روشن تر می كند. برخی از آن چنین است:

– «سوسن» زنی است كه با قول پدر شوهرش برای اعطای مغازه و شغل به هم كلاسی جوان خود زیربار پیمان سنگین زناشویی با او می رود. او بیش از 12سال صبر می كند تا شوهر تنبل و بیكاره اش مسئولیت زندگی را بپذیرد. درتمام این سال ها، همسر این زن درپی رفیق بازی، تفریح و خوشگذرانی بوده و هزینه های زندگی او را پدر شوهرش تامین می كرده است.
– بالاخره «سوسن» كه در آرزوی مردی متعهد و مسئولیت پذیر روزگار می گذرانده، با مرگ پدر شوهر مواجه می شود. بی مهری خانواده همسر و بی قیدی شوهرش او را به دادگاه خانواده برای تقاضای طلاق می كشاند.

«پیله ور» اگر چه منكر نقش مشكلات اقتصادی درشكل گیری گروهی دیگر از مسائل حل نشدنی میان همسران نمی شود اما برای بحث دراین حوزه نیز نظرات جالبی دارد. او فكر می كند روحیه «تجمل گرایی» است كه مشكلات اقتصادی را برای بسیاری از خانواده های امروز به تنگناهای غیرقابل عبور تبدیل كرده است.

خودباختگی
شاید تا چند سال قبل كمتر كسی به فكر در اختیار داشتن تجهیزات الكترونیكی پیشرفته، اسباب زندگی لوكس و خانه مجهز به پیشرفته ترین امكانات بود. هرچند كه هركس از این مواهب بهره مند می شد، به طور طبیعی لذت می برد اما این تب كه تامین مجموعه آن چه گفتیم، به علاوه تمام ابزار یك زندگی مدرن و لوكس، ضروری و حتمی است؛ تب تندی است كه در این سال های اخیر بروز یافته است.

این روزها كمتر عروسی است (به خصوص در شهرهای بزرگ) كه در آرزوی حلقه ای از جنس جواهر زرین و سرویس طلای الماس و آیینه شمعدان نقره و سفره عقد طلاكوب شده و عروسی شاهانه نباشد. «مجتبی كوشا» كه به تازگی دختری را عقد كرده است، در این باره می گوید: «این روزها از مارك ساعت مچی گرفته تا ادكلن و عطری كه عروس و داماد به یكدیگر هدیه می دهند، نقش مهم و مؤثری در زندگی زوج جوان ایفا می كند. انگار همه عقده این را دارند كه در هر دیدار و ملاقات بتوانند دهان فرد ملاقات كننده را از تعجب تا بناگوش وی باز كنند.»

وی كه جراح و دندانپزشك است و اتفاقاً از نظر مالی برای تامین خواسته های همسر جوانش مشكلی ندارد، می افزاید: «آن چه باعث تاسف است، سطحی شدن برخی از افراد جامعه تا حدی است كه شان و شخصیت دیگران را براساس داشته های مادی شان می سنجند.»
این دندانپزشك جوان یكی از دلایل اصلی رواج روحیه «تجمل گرایی» به خصوص میان جوانان را استفاده غلط از ماهواره و اینترنت به عنوان ابزار دنیای مدرن می داند و می گوید: «در اختیار داشتن امكانات یك زندگی راحت و آسوده حق هر انسانی است.

در گذشته نیز چنین بود. همه تلاش می كردند تا متناسب با درآمد و موقعیت اجتماعی خود از امكانات موجود بهره مند شوند. پدیده دنیای فعلی این است كه افراد میل سیری ناپذیر برای بهره گیری از ابزار مدرن دارند. برخی فكر می كنند برای مطلوب بودن باید چون عروسكی آذین شده، خود را بیارایند. بی توجه به شان مكان ها و با هدف خودنمایی لباس و ظاهر خود را آرایش كنند و به همین میزان نیز در خرید خانه، لوازم آن، ماشین و دیگر امكانات افراط می كنند.»

بحث تهاجم فرهنگی و نقش موثر آن در آسیب های اجتماعی از جمله طلاق در سال های اخیر مورد توجه جامعه شناسان نیز بوده است.
«هوشنگ سوادسری»، محقق و جامعه شناس در این باره می گوید: وقتی كه دین و مذهب از خانواده ها بیرون برود، به راحتی پذیرای تهاجم فرهنگی، تجمل گرایی و بی مایگی فكری می شوند.
اگر مطالعه ای در زندگی افراد ساده زیست، اهل علم و اقشار فهیم و آگاه جامعه داشته باشیم، می بینیم كه جدایی با درصدی بسیار كمتر از كل جامعه در خانواده آنها دیده می شود.»

جنگ نرم افزاری
وی معتقد است اگر دشمن با توپ و تانك به غارت و ویرانی كشور ما اقدام می كرد، نتیجه ای بسیار كمتر از این می گرفت كه امروزه با سلاح تهاجم فرهنگی و استحاله فرهنگی برخی از افراد انجام داده است.

این محقق و پژوهشگر می افزاید: «ماهواره و اینترنت با هدف غنای فكری و انباشت سرمایه های معنوی و علمی جوامع در اختیار بشر امروز قرار گرفته است. خوشبختانه می بینیم كه در كشور ما هم عده بسیاری در پی چنین استفاده ای هستند اما همان عده كه فرهنگ بهره برداری صحیح از این امكانات را فرا نگرفته به سراغ آنها رفتند، باعث شدند تا سرمایه های معنوی و ارزش های اسلامی در جامعه امروز به خطر بیفتد.»

گفت وگو با مردم برای یافتن تاثیر این پدیده ها در روند روابط خانوادگی شان خواندنی است. «محسن» از اهالی كلارآباد است. او میگوید: «دختر ها و پسرم برای ادامه تحصیل به تهران آمدند. كم كم همان جا پا گرفتند و كار و زندگی برای خود دست و پا كردند. اوایل از این كه آنها با دنیای امروز پیش می روند بسیار مغرور و خوشحال بودم اما بعد از گذشت چند سال دیدم كه همین ابزار زندگی آنها را به مرز نابودی كشانده است. پسرم در حال جدایی از همسرش است

و دخترهایم هم جز خوشگذرانی و اندیشه پارتی و مهمانی و بی مسئولیتی، فكری ندارند. به نظر من از بس پای ماهواره نشستند و زن ها و دخترها و زندگی های اجنبی را دیدند، به این بلا گرفتار شدند.»
دكتر «محمد مجد» چنین برداشتی را كمی ساده انگارانه و عامه پسند می داند اما روند كلی ماجرا را اینگونه توصیف می كند: «وقتی فرهنگ یك جامعه در تیررس تهاجم قرار می گیرد، ساختار كلی آن آسیب می بیند. دشمن فرهنگی، ابتدا زیرساخت های اصلی را نشانه می گیرد. یكی یكی آنها را از بین می برد و بعد از مدتی با یك كل تغییر یافته رو به رو می شود كه هیچ ریشه ای ندارد. در این مرحله اتاق فكر دشمن به تولید طرح و برنامه های جایگزین می پردازد.»

به نظر وی تلاش برای كم رنگ كردن اهمیت و جایگاه خانواده در فرهنگ ما به این دلیل انجام گرفته است كه طی سال ها و قرن ها بنیان منسجم و پایدار خانواده، به عنوان مهم ترین عامل برای فروپاشی یكایك افراد جامعه مطرح بوده است. دكتر «مجد» می افزاید: «به طور كلی این خانواده است كه اعضای آینده جامعه را می شناسد. و خانواده وقتی می تواند فرزندان سالم و شایسته زندگی مطلوب و متعادل تربیت كند كه خودش از نظر روحی، اخلاقی و ارزشی متزلزل نباشد.

با یقین كامل معتقد هستم خانواده ای كه از نظر روحی و اخلاقی دچار لغزش و تزلزل باشد، فرزندانی تربیت می كند كه نه تنها به حال جامعه مفید نیستند بلكه گاهی به عوامل ضد اجتماع و از بین برنده اجتماع تبدیل می شوند.»

او می گوید: «وقتی زنی را كه نقش مادری پذیرفته است به جای اندیشیدن، به جای تعهد داشتن و به جای مسئولیت پذیری به سوی افكار سطحی نظیر خودنمایی، تلاش برای هر چه زیباتر جلوه كردن، جذاب بودن و; سوق بدهند (كه تلاش برنامه های مبتذل ماهواره ای چنین است)، دیگر نمی توان انتظار داشت كه وجود او كانون مهر و محبتی باشد كه از دامنش مرد به معراج می رود.
تولید چنین خانواده ای مرد، مردان، زن و دخترانی در آینده می شود كه به خاطر مسئولیت های تشكیل زندگی به طور اساسی از زیر بار تشكیل خانواده شانه خالی می كنند یا اگر هم پذیرفتند، در برابر كوچكترین مشكلی به طلاق تن می دهند.»

نقش فرهنگ در پیشگیری از اعتیاد
مصباح یزدی:انجام كارهای فرهنگی بهترین روش برای پیشگیری از اعتیاد است
آیت الله “محمدتقی مصباح یزدی ” از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری تاكید كرد:انجام كارهای فرهنگی بهتری روش برای پیشگیری از اعتیاد است.

وی در دیدار جمعی از اعضای اداره كل امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر و گروه مشاوران جوان این ستاد گفت:از ملزومات انجام امور فرهنگی، داشتن برنامه‌ریزی علمی، سعه صدر واخلاص بالا ، استمرار، تداوم و عدم خستگی در انجام امور است. به گزارش روز یكشنبه روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر،عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح كرد:باید این نكته را پذیرفت كه كارهای فرهنگی دیر- بازده هستند، ولی در هنگام بازدهی، عمیق، اساسی و ریشه‌ای جواب می‌دهند.

آیت الله مصباح یزدی با تاكید بر رعایت اعتدال در انجام برنامه‌ها،گفت:
پیشگیری از اعتیاد باید یك كار فراگیر در همه نهادهای كشور باشد و وابسته به یك بخش خاص نباشد. وی افزود:در دنیای امروز شاهد مفاسدی هستیم كه طبق فرمایش مقام معظم رهبری از بلیه‌های رایج درآمده كه از مهم‌ترین آنها مواد مخدر است و هیچ گاه و در هیچ دورانی از زندگی بشر به این وسعت و شدت وجود نداشته است.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با اظهار اینكه ا”ین فسادها به خاطر اعمال خود انسانها است” گفت:اراده الهی بر این تحقق گرفته كه برخی از آثار سوء این اعمال در همین عالم گریبانگیر انسانها شود تا بفهمند كه چه كرده‌اند و این فهم زمینه‌ای برای اصلاح و برگشت آنها به سوی خدا شود.
وی با بیان اینكه نقش عمده مربیان و مصلحان اجتماعی‌اصلاح جامعه است، تاكید كرد: باید شرایط گناه كمتر فراهم شود و ارتكاب گناه بی‌هزینه یا كم هزینه نباشد، بلكه بازخواست داشته است و در صورت بی‌برنامگی هزینه زیاد و نتیجه بسیار كم می‌شود.

آیت الله مصباح یزدی در این دیدار از عملكرد دست اندركاران ستاد مبارزه با مواد مخدر تقدیر كرد و گفت: باید دین در جامعه رواج یابد و بدون این هیچ چیزی اصلاح نمی‌شود.
اشاعه فرهنگ پیشگیری از اعتیاد نیازمند برنامه‌ریزی است
استاندار قزوین گفت: ترویج و تقویت فرهنگ پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر نیازمند برنامه‌ریزی دستگاه‌های اجرایی و جذب اعتبارات كافی است.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله...
ما را در سایت دانلود مقاله دنبال می کنید

برچسب : مقاله نقشه برداری,مقاله نقش زنان در جامعه,مقاله نقش خانواده در جامعه,مقاله نقش آب در معماری,مقاله نقشه کشی ساختمان,مقاله نقش معلم,مقاله نقش ورزش در سلامتی,مقاله نقش اجتماعی معلم,مقاله نقشه برداری نظامی,مقاله نقش معلم در تربیت, نویسنده : papers-downloada بازدید : 204 تاريخ : سه شنبه 30 شهريور 1395 ساعت: 16:12